Nyheder / Stafetten
Stafetten er et nyt tiltag.
 
Ideen er at medlemmerne fortæller deres egne historier om heste, oplevelser, avl mv. Stafetten går på omgang - med en ny historie én gang om måneden.
 
 
 
Arkiv:
 
 
 
 
 
 
 
 
Oktober 2017 - ingen stafet
 

Stafetten

November 2017
Highlight Miniatures

 
Highlight Miniatures er et mor-datter drevet stutteri, bestående af 3 avlshingste, 6 hopper samt flere ungheste.
 


Passionen for heste startede helt tilbage i Gittes barndom, og da Katja blev født var det derfor naturligt, at heste også skulle være en del af hendes liv, og som 10 årig fik Katja sin første pony. I 2008 besluttede Gitte sig for at købe sin første miniaturehest, og Katja forelskede sig hurtigt i den lille hest – så meget, at spring ponyerne blev solgt, og endnu en miniaturehest flyttede ind. Det var starten med miniatureheste, og Highlight Miniatures blev grundlagt.

Kort om os: Gitte Bager arbejder til dagligt som folkeskolelærer på en skole i Odder. Hun er gift med Carsten, og er mor til Katja og Jacob. Gitte er ”det administrative led” hos Highlight Miniatures.

Katja Bager studerer til dagligt jura på Aarhus Universitet. Katja træner og fremviser hestene hos Highlight Miniatures.

 
Jette

Mange heste har i tidens løb været igennem ”systemet” hos Highlight Miniatures. Dog har én bestemt hest en helt særlig plads hos os begge. Han hedder Candylands Southern Secret, og flyttede ind hos Highlight Miniatures i 2010. Den sorte hingst, der i daglig tale går under navnet ”Jette”, er importeret fra USA, hvor han havde kaldenavnet ”Jet”, fordi han er hurtig som et jetfly. ”Jette” mestrer disciplinen Roadster, hvor det gælder om at løbe så stærkt som muligt. ”Jet” har ved AMHA World Show i USA opnået top 5 placeringen i Roadster. ”Jette” blev Katjas første kørehest og hendes første seriøse konkurrencehest. Sammen har de to opnået et utal af titler rundt om i hele Europa.

Vores helt store passion er kørsel, og vores mål er at avle, træne og fremvise nogle af de bedste heste inden for sporten. For os er en god hest ikke blot en køn hest, en sød hest eller en velgående hest. For os, skal hesten gerne have hele pakken. Vi stræber efter at fremvise veltrænede, sunde og glade heste, der kan gøre sig både i halter konkurrence, og i kørekonkurrencer.

En miniaturehest skal være en stor hest i lille format, både på eksteriøret og på bevægelsen.Miniaturehorses are like chips – you can’t just have one, og vi kunne naturligvis ikke nøjes. Den næste hest, som fandt vej til Highlight Miniatures blev hoppen Elizabeth The Queen. Hun har sammen med Katja opnået titlen Grand Champion Single Pleasure Driving, og samme år vandt vores forhenværende avlshingst titlen European Grand Champion Single Pleasure Driving.

I 2014 vakte en helt særlig AMHA/AMHR hingst opsigt over hele verden, da han vandt titlen World Grand Champion Single Pleasure Driving for andet år i træk.

7S Nashvilles Night Rider er, som den eneste hest i verden, 2013 AMHA World Grand Champion Single Pleasure Driving og 2013 AMHR World Grand Champion Pleasure Driving & 2014 AMHA World Grand Champion Single Pleasure Driving og 2014 AMHR World Grand Champion Pleasure Driving

– med andre ord – 7S Nashvilles Night Rider er blandt den ypperste elite af køreheste både indenfor AMHA og AMHR.

7S Nashvilles Night Rider var nu på vores liste over uopnåelige drømmeheste.

Hver eneste dag kniber vi os selv i armen, når vi trækker netop denne helt specielle hest til og fra fold. Han blev nemlig vores i 2016. En KÆMPE drøm var gået i opfyldelse.

Udover at være blandt den absolutte elite inden for køresporten, er Night Rider tilmed en af de sødeste heste vi har. Night Rider er altid glad, og han vil gøre hvad som helst for dig, endda med ørerne fremme. I 2017 har han fået 2 hoppeføl, som udover at være nogle af de mest velgående føl vi har set, også er fantastisk søde. Highlight Miss Dior by Night er solgt til Sverige, mens Highlight Miss Vogue by Night forbliver hos Highlight Miniatures.

 
 


Vores heste er opstaldet hos Hilda og Hartvig Pedersen (Højbos Miniatureheste), der deler glæden ved miniaturehestene med os. Faciliteterne rummer 15 rummelige bokse, indrettet specielt til miniaturehestene, store folde med læskure på samtlige folde, indhegnet ridebane, roundpen og natur så langt øjet rækker.

Hver hest får kvalitetsfoder udvalgt til den enkelte, og alle har adgang til hø fra egne marker.

Hos os er hestens velfærd i centrum.Vi bestræber os på at vise vores heste så bredt som muligt. Vi tager gerne til shows i Sverige, Holland og Belgien, både med køre- og halter heste. Desuden vil Highlight Miniatures altid være at se ved kåringer og til plagskuer i MHDK. Utallige gange har vi kørt opvisningsshow, senest til et DV arrangement, og vi nyder altid at promovere racen, og at vise vores små skønne heste til forskellige arrangementer.

Alle er velkomne hos Highlight Miniatures. Vi holder rigtig meget af at snake med andre “minimennesker”, og besluttede i foråret 2017 at holde et åbent stald arrangement. Det var super hyggeligt, og vi gentager åben stald arrangementet igen I 2018. Datoen er sat, og vi håber at se en masse. Sæt kryds I kalenderen torsdag den 10. maj 2018.

Vi ses i 2018!

Mange hilsner Gitte & Katja
 


Stafetten sendes videre til JP Miniatures – Jill Poulsen
 
 
 
 
 
 
 
Avlsforeningen for Miniaturehesten i Danmark  | bestyrelse.mhdk@gmail.com