Nyheder / Stafetten
Stafetten er et nyt tiltag.
 
Ideen er at medlemmerne fortæller deres egne historier om heste, oplevelser, avl mv. Stafetten går på omgang - med en ny historie én gang om måneden.
 
 
 
Arkiv:
 
 
 
 

Stafetten

Juni 2017 

RKG Miniature heste
Trine og Sara Bomholdt

Aller først…
Hold op hvor er vi glade for at foreningen nu igen er samlet under et tag :D
Vi har i alle år været i begge lejre, det har til tider været udfordrende. Så det er skønt endelig at kunne samles i EN forening!

Helt tilbage fra vores oldefars tid har der været heste på gården. Han avlede Frederiksborg heste. Så vi er gået noget ned i størrelse må man sige.
Sara og jeg har i år 10 års jubilæum med miniature hestene.
Vi så dem første gang på Roskilde dyrskue i 2006 og forelskede os i de små muler!
Der aftalte vi at sådan nogle skulle vi avle. ”De kunne ikke kræve så meget” – det kom de til!

Drømmen har altid været at avle og udstille. Det er vi opvokset med. Da vores far avler Angus kvæg og vi har altid deltaget på dyrskuet i Roskilde hvor køerne var med. Hurtigt kom interessen for selv at udstille. Vi startede med fremvisning af køerne, som er blevet til et utal af placeringer i mønstringskonkurrencer osv.
Nu er det hestene der får vores opmærksomhed!

I 2007 flyttede de to første miniature heste ind. Katrinesmindes Perhaps Love og hendes 1 års datter La Luna.
Vi anede intet om klargøring, træning eller fremvisning af de små heste. Så vi startede stille ud med Store hestedag i 2007. Uden at have klippet hverken pels eller man på dem. De var af den gamle type og fik begge 7 i helhed. Det er en udstilling vi kigger tilbage på med gode minder!
 
 
Vores første hingst kom til i 2009. Marielunds Incredible Dark Design, 1 år var han og gik under navnet Lille skid, da han var noget mere klejn end de to andre madammer vi havde gående.
Det blev også året hvor vi stillede hest til kåring for første gang. Dette gik knap så godt. Men vi fik da et 8 tal i type samt hoved og hals.
De to første afkom vi avlede kom til verden i 2010. En hoppe og en hingst blev det til. Sikke en fest og glæde den størrelse kan skabe!

Endnu en hest kom til os, til låns i 2011. Olympias Darling Delaila. Delaila skulle lånes som kone til Dark Design. Det skulle vise sig at blive vores grundstamme i vores avl. For nu 6 år efter har vi 4 miniature heste tilbage på gården. Delaila er ikke længere låne hest. Vi kom til at købe hende. For hvem kan lade guld gå?!
 
Hun har en datter og en søn gående som begge er kåret med 8 i helhed. Til sammen blev de, nr. 3 i Skuets bedste samling på Roskilde dyrskue her i Maj 2017 samt publikums favorit samling.
Et barnebarn til Delaila, 1 års hoppe, er vores nye store håb. (Ja hun er lidt stor.)
Hun fik til følskue 9 i alle delkaraktere kun et mulehår fra at stå nr. 1 i et meget stort hoppeføl hold sidste år til sommershowet.

Igen som 1 års til plagskuet har hun vist sit værd og blev Bedste 1 års hoppe. Vi glæder os meget til de næste år frem med hende! Og har allerede nu udset os en kommende mand til hende.
Ingen af vores heste er rene AMHA. Vi har fra start af ikke haft råd til de bedste/dyreste heste. Men har avlet os frem til at kunne gå blandt toppen til udstillinger.
 

Vi synes det er så spændende at sammensætte hoppe og hingst for at få det bedst mulige afkom.
Vi avler ikke bare for at avle. Så der kommer ikke mange afkom fra os. Det bliver kun når rette kombination viser sig, nogle gange går der år imellem hopperne kommer til hingst.
I de 10 år vi har haft miniature heste har vi avlet 6 afkom. De sidste 3 har klaret sig rigtig godt og de første tre har alle fantastiske hjem som bruger dem til nøjagtigt det de bedste kan lide!
 
Vores håb er næste år at sætte begge hopper ifol. Delaila og hendes datter RKG Designs Delicious Diamond. Hingsten er valgt. Han skal bare lige kåres først, hvilket jeg ikke er i tvivl om at han bliver næste år.
Så alting kan gå op i en højere enhed!

En stor tak skal lyde til vores dejlige mor som altid er chauffør og køre os land og rige rundt. Men det er ikke der den største hjælp ligger. Hun støtter altid op om vores vilde idéer. Samt hjælper med træning, klargøring og pasning. Jeg har en kronisk sygdom, så af og til er den hjælp meget tiltrangt!

Og tak til vores far som sørger for billig husleje både til heste og til Sara og jeg! Ellers ville vi ikke have råd til at have disse skønne heste i vores liv.
Vi glæder os til at se hvad de næste 10 år med miniature hestene, kommer til at byde på!

Følg os på vores Facebook side Uldtot – showhest.
 
 
 
Stafetten sendes videre til Søsted Miniatureheste ved Jane og Sabine Friis Jensen.
Avlsforeningen for Miniaturehesten i Danmark  | bestyrelse.mhdk@gmail.com